Nature Spirit

nature-spirit-kop
Nature Spirit

Wanneer

11 mrt 2023 - 12 mrt 2023
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Exposanten: Mick Rijnders en Rafael Zieliński

De expositie ‘Nature Spirit’ vormt een ode aan de natuurwezens in de vorm van planten, dieren en de universele elementen. De kleine slak, tegenover de kracht van de leeuw, beiden gelijkwaardig als schepselen van de natuur. Maar ook de mens die opgaat in de natuur is zichtbaar in het werk, zich verbindend met de energieën die het dieren- en plantenrijk uitstralen en hierdoor transformeert tot een meer natuurlijke staat van zijn.

Kunstenaars die deze expositie vormgeven zijn Mick Rijnders en Rafael Zieliński. De samenwerking tussen beide kunstenaars is geboren uit de gedeelde liefde voor kunst en de natuur. De tekeningen en schilderingen zijn van de hand van Mick Rijnders en zijn voor een groot deel geïnspireerd op de samenwerking met danser en performer Rafael Zieliński. Tevens worden er korte films vertoond waarin Rafael Zieliński in verbinding danst met de natuur.

De expositie bestaat uit ruim zeventig tekeningen en schilderingen en een aantal dansfilms. Tekeningen zijn veelal vervaardigd met Oost-Indische inkt en koffie. De schilderingen zijn met diverse materialen samengesteld zoals Oost-Indische en gekleurde inkt, koffie, acrylverf en potlood.

Mick Rijnders studeerde in 2010 af aan de Academie voor Beeldende Vorming (docentenopleiding voor beeldende vakken) en behaalde een aantal jaren daarvoor zijn diploma aan de Reinwardt Academie (opleiding museologie). Deze combinatie van opleidingen bood de mogelijkheid om enerzijds als zelfstandig beeldend kunstenaar werkzaam te zijn en daarnaast als kunstdocent les te geven op een middelbare school. Al jarenlang combineert hij bovenstaande werkzaamheden tevens met het rondleiden van schoolklassen in culturele instellingen. Voor meer informatie over kunstenaar en zijn beeldend werk: mickrijnders.nl

Rafael Zieliński is opgeleid in podiumkunsten en dans aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Daarnaast studeerde hij aan het Institute for Sometic Movement Studies.

Hij heeft jarenlange ervaring als freelance podiumkunstenaar en danser in binnen- en buitenland. Typerend voor zijn werk is dat hij kunst, lichaamsbewustzijn en de natuur met elkaar verbindt. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het creëren van dansfilms.

Scroll naar boven