Poëtische zondagmiddag

Hans van Deelen en Stadsdichters Zaanstad
Poëtische zondagmiddag

Wanneer

2 apr 2023
15:00 - 17:00 uur

Activiteit

Zinnenprikkelend

Op deze zondagmiddag wisselen muziek en gedichten elkaar af.
Toegang is gratis.

Hans van Deelen

Zanger/gitarist Hans van Deelen zingt liedjes van Cornelis Vreeswijk en Jules de Corte. Hans speelt ook in folkgroep ’t Gevolg, waarmee hij regelmatig optreedt en twee cd’s heeft opgenomen. 

Enkele jaren geleden verscheen van hem Een zelfportret in liedjes, een 10-inch vinylplaat waarop hij acht liedjes speelt die voor hem van enorme betekenis zijn. Liedjes die hij vertaalde en/of naar eigen hand (toon)zette. Daaronder twee liederen van de Nederlands/Zweedse zanger Cornelis Vreeswijk, door wie Hans zich al op jonge leeftijd geïnspireerd wist. Vreeswijk haalde in Zweden een muzikale heldenstatus, vergelijkbaar met Bob Dylan of Bruce Springsteen. Hij zong over de rauwe kant van het maatschappelijk leven en sympathiseerde met de buitenbeentjes.

Het belooft een bijzonder en intiem optreden te worden.

Stadsdichters Reinier Fosch en Lisa van Tongeren

Tussendoor voordrachten van de Zaanse stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch. Stadsdichters brengen poëzie, spoken word of rap dichter bij de mensen én mensen dichter bij elkaar. De stadsdichters geven met woordkunst gevraagd en ongevraagd meer bekendheid aan de verborgen en bijzondere verhalen, mensen en gebeurtenissen in Zaanstad. Sinds januari 2022 zijn Reinier Fosch en Lisa van Tongeren de stadsdichters van Zaanstad.

Scroll naar boven