DjooiArt en Art-Jannita 

DjooiArt en Art-Jannita 

Wanneer

23 mrt 2024 - 24 mrt 2024
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Dámaris van der Meer (1980) is de persoon achter djooi art (djooi is een variatie op het Engelse woord joy wat vreugde/blijdschap betekent).
Zij maakt abstracte mixed media schilderijen. Dámaris zegt zelf: “In mijn atelier aan huis geniet ik van de vrijheid die het maken van een schilderij mij geeft. Het heeft altijd weer iets bijzonders. Ik schilder intuïtief dus ik weet van te voren niet wat het eindresultaat van een schilderij zal zijn. Dit is wat het voor mij zo leuk maakt! Ik laat de kwast gewoon soepel over het doek of het papier gaan. Gaandeweg zie ik dingen gebeuren en ontstaan. Hier reageer ik dan op om uiteindelijk tot een mooi eindresultaat te komen.

Ik schilder met acrylverf maar ik gebruik ook vaak krijt inkt potlood papier als collage etc. Ook maak ik veel gebruik van gereedschappen/materialen om de verf mee aan te brengen of om ermee in de verf te krassen. Denk aan wattenstaafjes spiesjes borstels sponzen een kam etc. Dit alles wordt mixed media (gemengde techniek) genoemd. Mijn werken zijn opgebouwd uit meerdere lagen verf krijt inkt enz. Door te krassen in de verschillende verflagen met bijvoorbeeld een kam komt er weer een deel van de onderliggende laag/lagen tevoorschijn en dat vind ik zo mooi. Voor mij geeft dit diepte en levendigheid aan het schilderij.“
Instagram: https://www.instagram.com/djooiart/
Webshop: https://www.etsy.com/nl/shop/djooiArt

Jannita Postema (1980) woont in een dorp dicht bij de kust in Noord-Holland. ” Als kind vond ik het al fijn om te tekenen. Sinds begin 2000 ben ik echt actief met schilderen bezig. Ik heb meerdere cursussen workshops en online masterclasses gevolgd bij verschillende kunstenaars.  Dit heeft mij gebracht tot waar ik nu ben in mijn proces. Ik blijf mezelf echter nog steeds ontwikkelen door te experimenteren met verschillende technieken en stijlen.  Ik wandel veel in de duinen op het strand en in de bossen. Hier zie ik de prachtige kleurschakeringen die ik gebruik voor mijn kunst.  Maar op straat in tijdschriften films en in de kunst van anderen zie ik gezichten uitdrukkingen en vormen die vaag blijven hangen in mijn geest.

Hier haal ik al mijn inspiratie vandaan die ik dan intuïtief gebruik voor mijn werk.  Ik schilder voornamelijk met mixed media techniek.  Werken met mixed media is voor mij ook een uiting van intuïtieve energie.  Het liefst maak ik portretten van vrouwen. Een enkele keer in opdracht maar meestal geheel intuïtief.  Ik heb geen vooropgezet plan maar zoekend buiten de lijntjes en vanuit mijn eigen fantasie ontstaat er een kleurrijk portret.  Soms krachtig soms liefelijk maar vooral vrouwelijk. Geheel vanuit mijn eigen authenticiteit!” 

Scroll naar boven