‘DE BLIK OP ONS’

24 en 25 oktober van 13 tot 17 u

PORTRETTEN VAN HENNESIEN VAN WALDERVEEN

Hennesien van Walderveen heeft zich bij deze expositie gericht op het schilderen van gezichten.

Zelf zegt zij hierover: ‘Gezichten of uitdrukkingen in gezichten kunnen mij raken. Ik kijk naar de ander, maar de ander kijkt ook naar mij. De ander werpt een blik op ons. Dat ontroert me, en dat gevoel van ontroering, of dat wat ik meen in die ander te zien, probeer ik te vangen in een schilderij.’

‘Tijdens het schilderen van landschappen, plekken of gezichten wil ik de vrijheid voelen om van het oorspronkelijke beeld af te wijken. Daarbij wil ik een ruimte laten. Een ruimte om te fantaseren. Het is misschien wel die ruimte van een plek, of de ongrijpbaarheid in een gezicht, waar ik steeds naar op zoek ben.’Huisregels in coronatijd.

Het Weefhuis is weer open en alle medewerkers zijn blij dat er weer wekelijks exposities mogelijk zijn.
Wij hanteren een aantal ‘corona’-huisregels en we vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Scroll naar boven