TRIPLE A – ALL ABOUT ARTISTS

APRIL | 16, 17 + 18 – PASEN | 12 – 17 u

Ook dit jaar in Het Weefhuis weer een expositie van Carel Poulie. De titel ’Triple A – All About Artists’, verwijst naar wat Carel Poulie laat zien van kunstenaars; we zien steeds meer van hun dagelijks leven en beslommeringen.

In het afgelopen jaar is Poulie blijven tekenen om een expositie voor te bereiden. Het is een vervolg op de expositie van 2021 in Het Weefhuis. Toen was het thema: Creatievelingen in Potlood en Pastel. Carel maakte portrettekeningen van kunstenaars en tekeningen van deze kunstenaars in hun eigen ateliers, te midden van hun werk.

Onder de foto meer tekst en beeld ▼

Dat is nu ook weer de benadering; met iets extra’s, nl. kunstenaars met hun huisdier. Het viel op dat de  kunstenaars zichzelf met regelmaat fotografeerden met hun kat. Dit bleek een mooie aanleiding voor een extra thema. Carel kwam op het idee omdat hij in het contact met één van de kunstenaars een filmpje kreeg, waaruit bleek dat de kat met zijn poot van achter het doek probeerde de kunstenaar het werk onmogelijk te maken, of was het bedoeld als ‘assist’?  Vervolgens gaf Carel een aantal modellen opdracht om foto’s te maken met hun huisdier. Inspiratiebronnen voor een hele nieuwe categorie tekeningen.

Tijdens de expositie zijn deze portretten en veel, nog niet eerder geëxposeerd, werk te bekijken.


Scroll naar boven