TENGEL JUBILEUMTENTOONSTELLING

26 / 27 januari 
2 / 3 februari
van 12 tot 17 u

Tengel viert in 2019 haar 25-jarig bestaan met estafette-tentoonstelling.

In het eerste weekeinde, 26 en 27 januari, exposeerden Tengelaars die veel hebben gedaan voor Tengel, bestuursleden en  voormalig bestuursleden, mensen uit de atelierroutecommissie en andere prominente bijdragers aan het succes van Tengel.

In het tweede weekeinde nodigen deze deelnemers een andere kunstenaar uit om hun plaats in te nemen. Er kan zo een beeldende dialoog  ontstaan tussen de eerste kunstenaar en zijn gast.

Er zitten bekende namen bij:

Alice Pool, Willem Moeselaar, Herman van het Hoff,
Angele van den Tillaard, Marcel Fraij, Joanne Zegers,
Katrine van Klaveren, Lia van Ham, Rafaël Calvo,
Herman van het Hoff, Rob de Vries, Hanneke Kuik,
Nahed Sayyad, Klaas de Boer, Joke Konijn,
Stella Burggraaf, Ja Ja Glaskunst, Laura van Dijk,
Margriet van Engelen, Co van Assema, Nicole van de Heyden,
Mirjam Voets, Frenk van Heeswijk, Monique Anrochte,
Monica Schumacher, Martin Heynen, Philo Gregoire…

Tengel is 25 jaar geleden opgericht door enthousiaste kunstenaars uit de Zaanstreek om gezamenlijk naar buiten te treden als groep. Zo ontstond bijvoorbeeld de eerste atelierroute die al meteen een groot succes was. In de afgelopen 25 jaar zijn er veel exposities, kunstmanifestaties en atelierroutes georganiseerd door Tengel-kunstenaars. Om voorbeelden te noemen: de Kunstfabriek edities tijdens Midzomerzaan, de expositie ‘Goud op hout’ die ook te zien was in musea buiten de Zaanstreek, de expositie ‘Art ’n Toys’ in Fort aan den Ham en recentelijk edities van ‘Wild Kamperen’ waarbij Tengel ook buiten de Zaanstreek opereert.

In dit feestelijke jaar zullen nog tal van andere exposities, kunstmanifestaties, lezingen en breinstormen in galeries, culturele plaatsen en onverwachte plekken plaatsvinden. We zijn heel blij het jubileumjaar te starten in wat toch wel een thuishaven voor veel Tengel-kunstenaars is, het Weefhuis in Zaandijk.

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.

Scroll naar boven