Stromen van Inspiratie

Stromen van inspiratie

OKT | 29 + 30 | 11 – 17 u
20 jaar Facetten van de Kunst

Onder de artistieke leiding van Julia Barnes vindt weer het festivalweekend Facetten van de Kunst plaats. Dit jaar staat dat in het teken van 20 jaar Facetten van de Kunst. Met de deelnemers kan het publiek terugblikken en zich opnieuw laten inspireren. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van doorlopende performances en een veelzijdige expositie.

Dit evenement zal bestaan uit muziekuitvoeringen, composities, een expositie, vertaal- en voordrachtskunst en publicaties. Onder de naam Facetten van de Kunst heeft Julia Barnes al sinds 2002 Zaanse en Amsterdamse musici, kunstenaars en schrijvers weten te verenigen. Zij inspireren elkaar en hun publiek en brengen een waaier aan woorden, muziek en beeld. Dit steeds verder uitdijend gezelschap beslaat meerder generaties – de jongste deelnemer is 12 jaar oud, de oudste een tachtiger.


Expositie

Er zal werk te zien zijn van kunstenaars Aafke Steenhuis, Julia Henneman, Lune Woodside, Manja Markies, Stijn Seip, Shira Wolfe, Mechteld Timp, Tonie van Marle, Amber Rijcken, Christiaan Keulemans, Milou Parthesius en Julia Barnes. Daarnaast bieden posters en programma’s uit het verleden een blik op de niet minder dan 58 projecten die in de afgelopen 20 jaar zijn gemaakt.

(Tekst gaat door onder afbeeldingen.)

(Meer beeld onderaan de tekst.)

Muziekprogramma

Zaterdag 29 oktober de premières van door Julia Barnes gecomponeerde liedcycli ‘De Winterdichter’ (bariton en piano) en ‘Het Stromende Getij’ (sopraan, altviool en piano).
Caroline Stam en Matthijs Mesdag zingen, met medewerking van Elizabeth Ford op de piano en Julia Barnes op altviool. CD met de liederen zal hier voor het eerst te koop zijn.

Zondagmiddag 30 oktober de jonge Zaanse componist Sasha Groep met High Tide/Breakwater/Safe Haven — muziek die tussen de woorden en beelden stroomt van schrijver-schilderes Aafke Steenhuis — een gezamenlijk kunstproject over vijf internationale havens en wat zij betekenen voor de wereld en voor ons.


Publicaties en performances

Gedichten uit de bundel Wider than the sky/Hoger dan de Hemel van Shira Wolfe, illustraties Laslo Antal (2021) voorgedragen in drie talen door Shira Wolfe, Laslo Antal en Julia Henneman. Amber Rijcken presenteert haar beeldverhaal Tankatuwe (2021). Beide auteurs signeren hun werk voor liefhebbers.

Presentatie van speciaal voor deze gelegenheid ontworpen boekje Stromen van Inspiratie met daarin verhalen over het ontstaan van Facetten van de Kunst, verhalen van kunstenaars die op uitzonderlijke locaties aan projecten werkten en een catalogus van de kunstwerken in deze tentoonstelling.

Meer over Facetten van de Kunst: www.facettenvandekunst.com. Naast Julia Barnes als artistiek leider treedt Manja Markies als curator op voor deze expositie.

Scroll naar boven