STILTES – SCHILDERIJEN VAN MIRJANA MARKOVIC

5 en 6 mei van 13 tot 17 uur

De grote inspiratie van Mirjana Meri Markovic is het Montenegrijnse landschap, dat zij laat zien in olieverfschilderijen en papierwerk. Op de expositie zijn werken te zien uit de serie Stiltes – stillevens van landschappen.

Men kan zeggen dat Markovic met deze tentoonstelling ‘stilte-ervaringen’ probeert voor te stellen, waarin zich alles eeuwig uit zichzelf afspeelt, als in de schoot van God. Of het zo is, kunt u zelf beoordelen.

Het lyrisch poëtische palet van Mirjana Meri Markovic is een subtiele samenkomst van nuances en de overloop van grenzeloze ruimtesferen van oerstilte, dat een hogere zijnsvorm is dan ledigheid. In het werk van Markovic komt duidelijk naar voren de gedachte dat de verschijning van het verborgen emotionele veld van vormbewustzijn niet zou geschieden, zonder de dialectische en raadselachtige verwikkeling tussen het ledige en het vervulde – de lege ruimte en de verzadigde tijd, alsof het aanwezige volgens een of andere heilige inertie uit het afwezige ontstaat, uit de vroege dialoog van de kunstenaar met de natuur en haar alziende stiltes.

Scroll naar boven