LEZING BELGISCHE MEESTERS

Belgische meesters

15 FEBRUARI
aanvang 20:00 u | inloop 19:30 u | entree € 10,-

DOOR JAN RUDOLPH de LORM

De lezing is al volgeboekt. Niet onverwachts, aangezien wij nu slechts 20 bezoekers mogen ontvangen.

Als de omstandigheden wijzigen en er meer bezoekers mogelijk zullen zijn, laten we het hier, op Facebook en aan alle nieuwsbrieflezers weten. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief – klik hier.

Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur van Museum Singer Laren, komt uitleg geven over de lopende tentoonstelling ‘Belgische Meesters’, die nog tot 27 februari in het museum te zien is. Deze titel refereert aan Belgische kunstenaars in de periode 1850 tot 1950, van James Ensor tot René Margritte.

links: George de Goetere – portret van de vrouw van de kunstenaar
Rechts: Paul Delvaux

De tentoonstelling Belgische Meesters, samengesteld uit hoogtepunten van het Brusselse Museum van Elsene, biedt een overzicht van de Belgische klassiek moderne kunst. Aan bod komen respectievelijk het impressionisme, symbolisme, luminisme, fauvisme, expressionisme en surrealisme.

De kunstwerken zijn een weerspiegeling van de zoektocht naar vernieuwing en vrijheid van expressie in België tussen 1850 en 1950. Daarbij wisselen internationale invloeden en lokale karakteristieken elkaar af, evenals een sterke focus op de zichtbare werkelijkheid en een voorkeur voor de fantasie. Onze zuiderburen leggen daarbij een onmiskenbaar plezier aan de dag voor het bizarre en de vervreemding.

(Onder de afbeelding gaat de tekst nog verder.)

Links: Gustave De Smet – De zeearend
Rechts: René Magritte – De gelukkige schenker

Er zijn meesterwerken te zien van onder meer Léon Frédéric, Willy Finch, Georges Lemmen, Emile Claus, James Ensor, Jean Delville, Fernand Khnopff, Léon Spilliaert, Jos Albert, Willem Paerels, Rik Wouters, Gustave De Smet, Frits Van den Berghe, Paul Delvaux en René Magritte.

NOG EVEN OVER CORONA EN DE QR-CODE

Wij bewegen mee met de aanbevelingen van de overheid. Omdat deze onderhevig zijn aan veranderingen, is het verstandig de laatste ontwikkelingen hierover in de gaten te houden.

Wilt u weten hoe wij de regels hanteren? Klik dan op onderstaande link.

Klik hier voor de pagina op onze site met de coronahuisregels.

Scroll naar boven