EXPOSITIE LEVIAAN EN REAKT ‘KANT EN KLEUR’

29 en 30 september van 11 tot 17 u

Op 29 en 30 september organiseren Leviaan (Zaanstreek) en Reakt (Purmerend) in samenwerkingsverband een expositie in Het Weefhuis. Er nemen 5 kunstenaars deel aan dit evenement waaronder 4 cliënten en 1 medewerker. Het belooft een mooie, kleurrijke expositie te worden, waarin ieders eigenheid naar voren komt. De expositie zal geopend worden door Jan Luijben (manager Reakt) en Tom Stobbe (hoofd Leviaan Participatie) op zaterdag 29 september om 13.00 uur.

Er zullen diverse werken te zien zijn zoals: tekeningen en schilderijen, keramiek, ruimtelijk werk, houtdruk, mixed-media en houtcollages.

De kunstenaars zijn Sevdeger Ezersöz en Nanda Hosmus van Leviaan en Maya (Moonsheep Art), Ilse Weinholt (Illyloves Art) en Karin Raggers-den Ouden van Reakt.

DE EXPOSANTEN

Maya maakt veelzijdig werk onder de naam Moonsheep Art. Zowel kleurrijk als zwart- wit. Haar meest geliefde technieken zijn: grafiek en schilderen/mixed media. Zij heeft een brede interesse voor wat betreft uitingsvormen en technieken. Inspiratiebronnen en thematiek in haar werk zijn o.a. dieren, natuur, oude culturen, occultisme en persoonlijke ervaringen. Kunst gaat voor haar niet alleen om het eindproduct, maar ook om het proces dat ze doormaakt en wat haar vreugde en kracht schenkt om ondanks de tegenslagen toch door te vechten en positief in het leven te staan.

Karin Raggers den Ouden maakt abstract werk en portretten van dieren. “Iedere kat en hond is weer anders. In die zin is mijn inspiratiebron onuitputtelijk. Het tekenen van dieren maakt mij zo blij! Het geeft mij een prettig gevoel. Als ik bezig ben, verlies ik mijzelf een beetje in de tijd. Ik vind het heerlijk om te doen en ga er graag mee door.” Naast dierenportretten zal zij ook abstracte werken exposeren.

Ilse WeinholtIllyloves Art – is een Zaanse kunstenares. Haar werk is geïnspireerd door o.a. haar achtergrond in de biologie en een rijk gevoels- en fantasieleven. Gebruikmakend van een zeer uiteenlopend scala aan materialen en technieken creëert ze zowel ruimtelijk werk als werk op papier en doek in een geheel eigen stijl. Door het spel van kleuren, lijnen en licht doet haar werk denken aan impressionisme. “Het gebruikte materiaal helpt mij, daagt mij uit, en geeft mij begrenzing en nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met vorm en kleur.”

Sevdeger Ezersöz– afgekort Sev – is een bescheiden en zeer veelzijdige kunstenares met een groot warm hart. Ze noemt zichzelf liever styliste. Of dichteres. En dat ze toevallig heel mooi kan tekenen en schilderen, zowel met echte verf, als digitaal, mag volgens haar geen naam hebben. Wij denken daar anders over en zijn heel trots dat zij haar werk hier exposeert. Haar kleurrijke werk laat zich het best omschrijven als romantisch en mystiek. En tegelijk is het ook heel decoratief. Kortom: een warm kleurrijk bad voor je ogen!

Nanda HosmusNans Art –  maakt eigenzinnige en creatieve kunst, gemaakt met passie: zowel beeldhouw- als schilderwerken. Haar sculpturen hebben een heel eigen beeldtaal, waarbij vorm, textuur en patina in een spannend evenwicht zijn. De vormen zijn niet voorbedacht, maar dienen zich aan tijdens het scheppingsproces in haar atelier. Tot het moment, dat binnen en buiten samen vallen en het beeld zich laat vormen. Het onzichtbare wordt zichtbaar. Naast Nanda’s werk als beeldhouwer en kunstschilder werkt ze ook voor Leviaan. Ze begeleidt mensen met psychische kwetsbaarheden. daarnaast geeft ze workshops waarbij zij bewustwording en creativiteit combineert.

Leviaan en Reakt
Beiden instellingen richten zich op herstel en participatie van GGZ-cliënten. Samenwerking en uitwisseling tussen beide instellingen is erg belangrijk. Daarom zijn beide instellingen zeer blij met dit mooie samenwerkingsproject. Veel cliënten maken gebruik van beide instellingen tegelijk. Het gaat er immers om dat ieder de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft, en elke instelling heeft zo zijn specialiteiten.

Reakt is er voor mensen met psychiatrische, psychische, psychosociale en/of verslavingsproblematiek. Reakt begeleidt deze doelgroep actief naar de volgende stap van herstel en (maatschappelijke) participatie. Van dagactivering op een klinische locatie tot begeleiding bij uitstroom naar betaald werk. Het uiteindelijke doel van de begeleiding is dat cliënten, ondanks blijvende kwetsbaarheden of beperkingen, gelijkwaardig mee kunnen doen binnen onze maatschappij.

Leviaan is er voor mensen met psychische problematieken tijdens een kwetsbare periode in hun leven. De organisatie coacht en ondersteunt hen bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken. Passend bij de situatie en de mogelijkheden van de persoon èn zijn omgeving. Leviaan biedt ambulante begeleiding, begeleiding vanuit beschermde woonvormen en begeleiding bij werken, leren en dagactiviteiten.

Scroll naar boven