KUNSTVERENIGING P’END SAMEN MET FOTOGRAFIEKUNST

10 en 11 augustus  / 11 tot 17 u

Na de zomerstop in Het Weefhuis zijn we weer toe aan mooie en interessante exposities. De Kunstvereniging Purmerend trapt af met een expositie van drie van haar leden, Erica Dooijes, Carla van Dam en Katrin Cassel. Zij exposeren dit weekend samen met fotokunstenaar Rob de Heer. 

Katrin Cassel experimenteert met alle mogelijke materialen, technieken en middelen, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van fotografie. Deze expositie toont een selectie van diverse werken, vooral in zwart-wit.

Carla van Dam maakt unieke objecten van keramiek, veelal raku gestookt. Mens- en diervormen vormen een inspiratiebron en figureren regelmatig in haar werk.

Erica Dooijes werkt sinds 1970 als vrij kunstenaar (schilderijen en keramiek) en grafisch ontwerper. Werk van haar kunt u o.a. vinden in de openbare ruimte zoals een wandschildering voor het zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar en het logo voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Na haar opleiding aan de Kunstnijverheidsschool (later Rietveldacademie) werkte zij eerst als grafisch ontwerper en lettertekenaar bij Lettergieterij Amsterdam (1964-1968) en als ontwerper bij Drukkerij Kaal te Amsterdam (1968-1970).

Rob de Heer maakt in zijn werk gebruik van digitale technieken. Zijn fotocollages laten zich het best omschrijven als magisch realistisch. Licht en lichtval spelen hierin een belangrijke rol. Tijdens deze expositie zijn zowel oudere fotocollages als zwart-wit foto’s te zien. Daarnaast is er nieuw werk, een drieluik, gemaakt in samenwerking met fotograaf Dennis A Tjak.

Meer informatie over De Kunstvereniging op http://www.dekunstvereniging.nl/

– KIJK EN DEEL VIA FACEBOOK

Scroll naar boven