KRUISBESTUIVINGEN

24 en 25 juli | 10 u tot 17 u

Een solo-expositie van grafisch kunstenaar Mieke Cosemans. Eerder exposeerde zij al in Het Weefhuis als onderdeel van de groep grafische kunstenaars, het Zaans Grafisch Collectief.

Behalve als kunstenaar is Cosemans werkzaam als beeldend therapeut. Zodoende is zij dagelijks met andere mensen, in meerdere technieken, beeldend bezig. Dit levert, zoals zij het noemt, kruisbestuivingen op in haar eigen werk. In deze expositie toont ze de vruchten hiervan.

(De tekst gaat onder het filmpje door.)

met andere mensen, in meerdere technieken, beeldend bezig zijn, levert kruisbestuivingen op in haar eigen werk

Hoewel ze aan tal van groepstentoonstellingen heeft deelgenomen is dit haar eerste solo-expositie. Haar veelzijdige werk omvat keramiek, illustraties, schilderijen, etsen, linosnedes, monoprints en mixed media.

keramiek, illustraties, schilderijen, etsen, linosnedes, monoprints en mixed media

Een belangrijk deel van het hier getoonde werk bestaat uit een grote en unieke verzameling verfijnde illustraties en miniatuurschilderijtjes, afkomstig uit haar beeldende dagboeken. Deze zijn nog niet eerder geëxposeerd en tonen Mieke van haar meest persoonlijke en intieme kant.

Een aantal van deze illustraties zijn als basis gebruikt voor grafieken zoals etsen en linosnedes. En soms heeft een grafiek weer geleid tot keramisch werk.

Op Youtube is een filmpje te zien van de dagboeken van Mieke Cosemans: https://youtu.be/2OUnmbyK5v4.

Meer over Mieke Cosemans is te lezen op: www.miekecosemans.nl


Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Wij hanteren een aantal corona-huisregels. We vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Scroll naar boven