In memoriam Frans Room

Hoe zullen wij aan Frans terugdenken? In geen geval als aan een man zonder eigenschappen. Als aan een bevlogen kunstenaar? Als aan een groot genie? Als aan een ijdele en driftige najager van wind? Als hoe dan ook, het was een bijzonder exemplaar….

Vrijwel volledig in zichzelf gekeerd maar ogenschijnlijk tevreden, sleet hij zijn laatste 4 jaren in verzorgingshuis de Rietvelden in Wormerveer. Na een val, gevolgd door veel pijn, op 6 december j.l., werd besloten hem voor onderzoek naar het ZMC te brengen. Daar constateerde men een gecompliceerde meervoudige heupbreuk. Moest men behandelen, d.w.z. een spoedoperatie gevolgd door langdurig revalideren met weinig vertrouwen in een bevredigend resultaat of het laten bij pijn bestrijden en het onvermijdelijke einde afwachten? Geen eenvoudige vraag maar hij moest wèl beantwoord worden……
Er volgden nog 14 moeilijke dagen voor Frans maar zeker ook voor het geweldige team van de Rietvelden.

Op de 20e, om 8 uur ’s morgens, floot Frans zijn laatste lied, want wat je ook van hem kon zeggen, fluiten kon ie als de beste!
Dat op de 30e, ’s morgens vroeg, een vogelkoor hem mocht begeleiden terwijl zijn laatste rookslierten tussen maagden, stieren, vissen en het hele kosmische gekrioel naar de vergetelheid kringelde.

Meer dan hem een behouden vaart kunnen wij -gewone stervelingen- hem niet toewensen.

Nou tabé Frans, wij groeten je…..

Gesproken door Carel van der Linde bij de uitvaart van Frans Room  op 29 december 2023

Scroll naar boven