HET LENGEN DER DAGEN

FEBR | 26 + 27 | 13-17 u

Krachtig een verfijnd, bonte kleuren en de transparantie van edelstenen wisselen elkaar af in de kleurrijke collages van grafisch vormgever Susan Meinen en de gouden sieraden van edelsmid Roos Nieuwenhuijs.

Sinds de tijd van het thuiswerken heeft Roos Nieuwenhuijs een eigen collectie gemaakt van gouden sieraden, ingelegd met edelstenen. Zij volgde de opleiding tot edelsmid aan de Vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam.

Haar eerste aanstelling was bij Gassan Diamonds, een specialist met kennis en vakmanschap op het gebied van diamanten, waar zij voor het eerst gefascineerd werd door de diversiteit van diamanten, hun verschillende kleuren en schittering.

Sieraden hadden al sinds haar jeugd een bijzondere aantrekkingskracht op Nieuwenhuijs; vooral de klassieke gouden sieraden uit de 16e en 17e eeuw met veel kleur en edelstenen, parels en email.

Momenteel werkt zij met veel plezier voor BLGK Edelsmeden Amsterdam.

Susan Meinen genoot haar opleiding tot grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, en werkt tegenwoordig als illustrator & printdesigner.

Voor haar eigen werk raakte zij geïnspireerd door de kleuren in de natuur; door de kleuren van bloemen, die fel van kleur zijn om vlinders aan te trekken en door de kleuren van de vlinders die op de bloemen afkomen. De bonte kleuren van dagvlinders, fel en ongemengd, komen bij nacht nog beter tot hun recht.

Voor haar collagetechniek maakte Susan gebruik van gelaagdheid en het experimenteren met restvormen. Door het creëren van papieren stillevens ontstaan onverwachte composities, waar beweging in zit. Door de uiterlijke en specifieke kenmerken van vlinders te vergroten en door de, op een naïeve manier, uitgeknipte kleefklauwtjes, voelsprieten, vleugelvormen en patronen te plaatsen wordt het beeld grafisch en herkenbaar. De eenvoud zorgt voor luchtigheid en tegelijkertijd voor opleving.

Scroll naar boven