HANNIE POELMEIJER EN JAN ‘SCARPA’ SCHOEN

2 en 3 november  / 13 tot 18 u

Hannie Poelmeijer – van Geldere en Jan Schoen, beide afkomstig uit Westzaan, exposeren samen in Het Weefhuis. Hannie en Jan kennen elkaar al lang. Ze werkten met Leo Poelmeijer (1934­ – 2018) samen in ontwerpbureau Poelmeijer Schoen.
Op zaterdag zal muziekgroep ’t Gevolg voor een energieke muzikale omlijsting zorgen. 

DEEL DIT OP FACEBOOK

Hannie heeft als keramiste, met haar man Leo, diverse monumentale werken in de Zaanstreek gemaakt, waaronder de keramische wand in zwembad De Slag, het bad dat binnenkort wordt gesloopt. Ze exposeerde door het hele land en werk van haar bevindt zich in particuliere collecties, kunstcentra en kunstuitlenen.

Jan Schoen (Scarpa) is ontwerper, schrijft en maakt objecten van hout, tekeningen, grafiek en schilderijen. Jan wilde kunstenaar worden, maar werd ontwerper, hij exposeerde niet eerder en maakt zijn debuut in Het Weefhuis. Hij was lid van de legendarische Culturele Raad Westzaan, die in de jaren ‘80 spraakmakende tentoonstellingen maakte en was één van de oprichters en vormgever van de papieren ‘De Orkaan’, dat nu, als digitale krant, dagelijks het Zaanse nieuws brengt. Hij heeft de roman ‘De Exoot’ geschreven en werkt aan een nieuwe roman.

Hannie keert terug in Het Weefhuis, waar ze eerder exposeerde. Van nabij was ze in de jaren ‘70 betrokken bij het ontstaan van Het Weefhuis als expositieruimte en cultureel centrum. Dit was een initiatief van een groep Zaanse kunstenaars. Het Weefhuis was de voorloper van ‘De Zienagoog’, dat later ‘Kunstcentrum Zaanstad’ werd, nu ‘Art Zaanstad’ heet en op het Hembrugterrein gevestigd is. Onlangs vierde de organisatie haar 45-jarig bestaan.

In Het Weefhuis toont Hannie Poelmeijer kleurige keramiekreliëfs en drie dimensionale keramische beelden. Jan Schoen presenteert recent gemaakte objecten, schilderijen, tekeningen en grafisch werk.

Scroll naar boven