Welkom in de polder!

Koeien in het veld - 100x80 olieverf op doek
Welkom in de polder!

Wanneer

5 nov 2022 - 6 nov 2022
11:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Stella Burggraaf – olieverf landschappen

In 2003 studeerde Stella Burggraaf af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte zij veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig is zij dagelijks te vinden in haar atelier in Westknollendam.

Zomer impressie - Stella Burggraaf
Zomer impressie – 70 x 80 olieverf op doek

Ik schilder de polder zoals ik ‘m ooit zag. Herinneringen maken mijn werk. Alledaagse polders, land – lucht – water. Als kind was ik vaak in het veld. Wolken die voorbij waaien, luchten spiegelend in het water, wuivend riet. In mijn werk proef je de sfeer van de polder, niets meer en niets minder.
Welkom in de polder! Welkom in het Weefhuis!

Mijn schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Noord-Holland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ik mijn eigen beeld creëer; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten. Ik werk met olieverf op doek, liefst op grotere formaten.

De kracht van mijn werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schildertoets. Vaak werk ik in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ik werk ook nat in nat, zoekend naar direct resultaat.

Website: https://www.stellaburggraaf.nl/

Scroll naar boven