WeART

WeART

Wanneer

3 jun 2023 - 4 jun 2023
11:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Vier kunstenaars verbonden door hun kunst. Kunst variërend van geabstraheerd tot abstract. WeART is Angenita de Groot, Fabienne Kootstra, Jurgen Sorber en Guido de Groot. Alle vier hebben ze hun eigen stijl. Toch zijn er ook overeenkomsten in hun werken. Komt u deze ontdekken tijdens de expositie op 3 en 4 juni?

Angenita de Groot
Angenita de Groot schildert vooral abstracte schilderijen in acrylverf op canvas met daar overheen lijntekeningen. Zij heeft zich laten inspireren door het werk van Jean-Michel Basquiat. Vorm en kleur staan centraal. Angenita begon in 2015 met schilderen bij KunstWest in Amsterdam.


Fabienne Kootstra
Fabienne Kootstra is een beeldend kunstenaar uit Amsterdam. Ze maakt voornamelijk geabstraheerde kunst. In haar schilderijen maakt zij veel gebruik van felle, sprekende kleuren. Dit komt onder meer tot uiting in haar serie Amsterdamse huizen en haar serie Vrouwen. In de serie Vrouwen belicht ze de kracht, kwetsbaarheid en gevoeligheid van het vrouwelijke. Deze schilderijen leggen vaak heel geraffineerd een emotionele toestand vast. Fabienne Kootstra geeft ook kunst-, teken- en schilderlessen aan kinderen op IJburg.


Jurgen Sorber
Jurgen Sorber is geboren in de jaren 70 in Amsterdam. Tegenwoordig woont hij in Zaandam. Tijdens zijn jeugd had hij altijd al een potlood of stift in zijn handen. Na een ruime tussenpoos heeft hij in 2015 zijn creativiteit weer aangesproken en is hij begonnen met schilderen bij KunstWest in Amsterdam. Zijn werk, over het algemeen abstract, kenmerkt zich door een levendig kleurgebruik en organische vormen. Zonder vooraf gesteld doel laat hij zich leiden door de kleuren en bewegingen op het doek. Je kunt er in zien wat je wilt en dat vindt hij het leuke van abstract schilderen. Iedereen ziet wat anders. Hij hoopt met zijn kunst wat kleur en vrolijkheid toe te voegen aan het leven.


Guido de Groot
Guido de Groot is de jongste van de vier. Hij is 28 jaar en tijdens één van de Covid lockdowns begonnen met schilderen, ergens in het jaar 2020. In het dagelijkse leven is hij druk bezig met zijn horeca onderneming. Hij is hier zo druk mee dat hij alleen tijd en ruimte heeft voor zijn schilderijen in de winter, wanneer de horeca rustiger is. Hij is echter in deze periode zo bevlogen in het schilderen dat hij soms wel meerdere werken op een dag kan maken. Zijn werken zijn kleurrijk, explosief en tonen vaak een herkenbaar beeld of een herkenbare situatie.

Scroll naar boven