Kunstkring Plein 4

Kunstkring Plein 4

Wanneer

30 apr 2022 - 1 mei 2022
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

De Kunstkring Plein 4 uit Heerhugowaard exposeert met beelden en schilderijen. Al eerder exposeerde de kunstkring in Het Weefhuis. Dit keer doen mee: Han Beudeker, Peter Groot, Eugènie Herlaar, Riet Mak, Henny Mazurel, Yvonne Vredeling en Pieter Zwaanenburg.

Als winnaar van persprijzen voor zijn foto’s was Han Beudeker al gefascineerd door het lijnenspel en de wisselingen tussen licht en donker. Nu hij schildert, experimenteert hij met kleur. Met Han kun je alle kanten op; hij schildert zowel met olieverf als aquarel; behalve landschappen ook stadsgezichten en weet zich daarbij ook nog toe te leggen op modelschilderijen en portretten.

Ook van Peter Groot gaan we schilderijen zien. Hij werkt meestal in acryl, in een stijl die romantisch impressionistisch aandoet. Het werk is opgebouwd uit vlakken en vlakjes, soms figuratief, dan weer abstract.

Onder de foto meer tekst en beeld ▼

Han Beudeker en Peter Groot

Pieter Zwaanenburg maakt zijn bronzen beelden volgens de traditionele cire perdue, of de verloren-was-methode. Het totale proces levert altijd weer verrassingen op, die weer inspireren tot nieuw werk. Voor zijn onderwerpen kijkt Pieter Zwaanenburg rond in zijn eigen omgeving, in de literatuur, de mythologie maar ook in de vrije natuur. Het eindresultaat kan zowel realistisch als gestileerd abstract zijn.

In de naïeve schilderkunst van Yvonne Vredeling, geïnspireerd op het Westfriese platteland, is de ruimte, het lijnenspel van lucht, dijken en water haar onderwerp. Daarbij maakt zij ook beelden; net als haar schilderijen zijn die figuratief en eenvoudig van vorm..

Het werk van Eugènie Herlaar laat zich niet onder een noemer vangen. We zien landschappen, vrouwfiguren, bloemen, gereedschappen en vogels en dit alles in uiteenlopende stijlen. Ze werkt graag met olieverf maar ook met acrylverf, in een verfijnde penseelvoering en een kleurkeus die gevoel voor harmonie verraadt. Bijzonder zijn de schilderingen op leerachtige bladeren van de Zeedruif, een boom die onder andere op Curaçao groeit.

Onder de foto meer tekst en beeld ▼

Pieter Zwaanenburg, Yvonne Vredeling en Eugènie Herlaar

De meestal realistische acrylschilderijen van Henny Mazurel kenmerken zich door hun kleurenrijkdom: landschappen, figuren en schilderijen van rijke schakeringen aan stofpatronen. Daarnaast maakt zij ook beelden in allerlei steensoorten. Zij geeft les in haar atelier de Artfarm in Heerhugowaard.

Riet Mak wil met haar kleurrijke schilderijen vooral haar levensplezier en positiviteit uitdragen en hoopt dit ook over te brengen op de kijker. Zij is al geruime tijd bezig als schilder en werkt voornamelijk in acrylverf.

Henny Mazurel en Riet Mak

Scroll naar boven