Jan Schots en Vetart

vader-schots-kerkje
Jan Schots en Vetart

Wanneer

11 feb 2023 - 12 feb 2023
13:00 - 19:00 uur

Activiteit

Expositie

Het Weefhuis en Maarten Vet, beter bekend als Vetart, nodigen u uit om naar een unieke en exclusieve tentoonstelling te komen kijken.
11 en 12 februari gaat er iets bijzonders gebeuren. De kunstwerken van Jan Schots en Vetart komen dan samen. Wat is hier bijzonder aan, vraagt u zich af ? Jan Schots, Zaankanter uit Krommenie, die zijn hele leven heeft geschilderd maar zijn werk nooit heeft geëxposeerd. Toont zijn werk voor het eerst samen met het werk van zijn kleinzoon Vetart, die mede door zijn opa is gaan schilderen en inmiddels een aantal succesvolle exposities heeft gehad.

Jan Schots, die in 2020 is overleden, wenste vlak voor zijn dood om zijn werk ooit met dat van zijn kleinzoon te exposeren. Dit gaat nu gebeuren. Het wordt de eerste en laatste keer dat u de werken van Jan Schots in het openbaar kunt zien. Hij heeft vooral veel portretten, mooie Zaanse landschappen en Zaanse onderwerpen geschilderd, zowel in olieverf als in aquarel en oogstte daar veel bewondering mee.

De werken van Vetart zijn erg uiteenlopend. U kunt van hem vooral surrealistische, Street-art en psychedelisch werk verwachten.

Scroll naar boven