IN HET LICHT VAN

IN HET LICHT VAN

Wanneer

15 jun 2024 - 16 jun 2024
11:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

De Hollandse AquarellistenKring bestaat sinds eind 1945 en verenigt professionele beoefenaars van het schilderen met waterverf.
Alle leeftijden, stijlopvattingen en technieken zijn in de Kring vertegenwoordigd.
De vereniging heeft als doel het bevorderen en uitdragen van de aquarel in al zijn verschijningsvormen. Daartoe worden tentoonstellingen georganiseerd en publicaties uitgegeven. Om lid te worden moet men werk ter beoordeling tonen.

Sinds de oprichting zijn er wel wat regels en doelstellingen aangepast. Zo was de vereniging bij oprichting tegen de oprukkende abstractie in de schilderkunst. Hoewel de meeste leden figuratief werken, is abstractie volledig geaccepteerd.
Gouache verf, waterverdunbare inkten en ook acrylverf, mits gebruikt met veel water, worden gezien als waterverf. Het werken met waterverf heeft praktische voordelen. Reukloos en milieuvriendelijk (op acryl na), er kan snel gewerkt worden, met een beetje verf en veel water kom je al een heel eind. De kleuren zijn van licht tot zeer intens te maken. Het water neemt de verf mee en levert bij het drogen veel gewenste, maar ook ongewenste resultaten. Een kwestie van bijblijven dus.

In dit weekend de eerste van een reeks van 7 tentoonstellingen van de Hollandse Aquarellisten Kring: Aquarellen, waarin het licht een grote rol speelt .
De tentoonstellingen wisselen per weekend van kunstenaars en onderwerpen en zijn georganiseerd door verschillende curators.       

Er is werk van Dominique Ampe,  Titus Meeuws, Wendelien Schönfeld, Ellen ten Kroode, Kris Spinhoven, Cécile Hessels en Marjoke Staal (curator).

Website: https://www.hollandseaquarellistenkring.com/

Kris Spinhoven

Marjoke Staal

Scroll naar boven