Het Laatste Kwartier

Het Laatste Kwartier

Wanneer

18 feb 2023 - 19 feb 2023
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Roos Nieuwenhuijs & Susan Meinen exposeren

Roos Nieuwenhuijs (1981) Goudsmid

Opleiding: Vakschool voor edelsmeden te Amsterdam

De geboren Koogse Roos Nieuwenhuijs is direct na haar middelbare schooltijd gegrepen door het vak van goudsmid.

Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben voor een gerenommeerd atelier te Amsterdam, heeft zij de stap gezet om ook voor zich zelf te beginnen. Vanuit haar atelier maakt ze nu naast werk voor haar oude werkgever, ook eigen ontwerpen.

Na een zeer enthousiast ontvangen expositie van vorig jaar in Het Weefhuis, zijn we geïnspireerd geraakt om dit jaar weer te exposeren.

De titel van ons werk heet dit jaar: Het laatste kwartier. Tijdens het laatste kwartier komt de maan rond middernacht op en gaat rond het middag uur onder. Hierdoor is de hemel op zijn mooist en zijn de sterren het felst, dit hebben wij geprobeerd te vertalen in ons werk. 

Roos Nieuwenhuijs: 06-17286064
www.atelierroos.nl
Instagram @ atelierroosgoudsmid

Susan Meinen (1984) Illustrator & schilder

Opgeleid tot grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag.

In haar vrije werk creëert ze nieuwe composities met restvormen van papier of schildert op doek. De onverwachte verassende schoonheid ontstaat door het ontwerpen van stillevens waar toch gevoeligheid en beweging in zit door de gelaagdheid van de collage techniek. Het gaat haar vooral om kleur en vorm. De simpelheid zorgt voor luchtigheid en tegelijkertijd voor opleving. Zowel haar collages als de schilderijen gaan vaak over de natuur.

De nachtvlinders van “het laatste kwartier”, hebben bonte kleuren. De kleuren die je ziet zijn fel en ongemengd. Kleur-inspiratie haalt ze uit de natuur, zoals van bloemen die bestuift zijn door vlinders en hierdoor opmerkelijk in formaat en kleur zijn.

Door de uiterlijke en specifieke kenmerken van vlinders te vergroten en door een naïeve uitgeknipte manier de kleefklauwtjes, de vleugelkleuren en patronen te plaatsen wordt het beeld grafisch en herkenbaar.

Susan Meinen: 06-47684346
s.meinen84@gmail.com
Instagram @susanmeinen

Scroll naar boven