De Kunstvereniging Purmerend

De Kunstvereniging Purmerend

Wanneer

3 sep 2022 - 4 sep 2022
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Nu zo’n twee jaar geleden, werd De Kunstvereniging in Purmerend opgericht. Maar de aangesloten kunstenaars exposeerden al vaker samen. Zij organiseerden hun eigen pop-up-galeries en exposeerden daarnaast op allerlei locaties in het land.

De Kunstvereniging vertegenwoordigt verschillende disciplines. Rodi Vroom exposeert keramiek. De werken zijn vaak geïnspireerd op Japanse architectuur – strakke geometrische figuren met heldere lijnen. Daarbij worden ook andere materialen in het keramiek verwerkt.

Bij kunstschilder Joop van Bennekom gaat het erom de schoonheid van zijn onderwerp zichtbaar te maken. Hij legt zich toe op stillevens en portretten in olieverf.

Ook Carla van Dam exposeert keramiek. Mensen en dieren zijn haar onuitputtelijke inspiratiebron. Zelf zegt zij: “Keramiek is een verslaving, waardoor bij mij een tomeloze scheppingsdrang is ontstaan.”

Erica Dooijes werkt als vrij kunstenaar en grafisch ontwerper vaak in opdracht. Zij beheerst verschillende technieken en exposeert met keramiek, kalligrafie, glasgravures, litho’s en etsen.

Katrin Cassel, werkt vanuit verschillende invalshoeken. Zij combineert foto’s, monoprints en maakt collages van mulberry-paper met inkt en garen. Zij is altijd op zoek naar nieuwe technieken en andere manieren om uitdrukking te geven aan de verbeelding en het voorstellingsvermogen.

Wie meer wil weten over De Kunstvereniging kan terecht op dekunstvereniging.nl.

Scroll naar boven