DE KUNSTVERENIGING PURMEREND

SEP | 3 + 4 | 13 – 17 u

Nu zo’n twee jaar geleden, werd De Kunstvereniging in Purmerend opgericht. Maar de aangesloten kunstenaars exposeerden al vaker samen. Zij organiseerden hun eigen pop-up-galeries en exposeerden daarnaast op allerlei locaties in het land.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Keramiek van Rodi Vroom en schilderijen van Joop van Bennekom

De Kunstvereniging vertegenwoordigt verschillende disciplines. Rodi Vroom exposeert keramiek. De werken zijn vaak geïnspireerd op Japanse architectuur – strakke geometrische figuren met heldere lijnen. Daarbij worden ook andere materialen in het keramiek verwerkt.

Bij kunstschilder Joop van Bennekom gaat het erom de schoonheid van zijn onderwerp zichtbaar te maken. Hij legt zich toe op stillevens en portretten in olieverf.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Keramiek van Carla van Dam

Ook Carla van Dam exposeert keramiek. Mensen en dieren zijn haar onuitputtelijke inspiratiebron. Zelf zegt zij: “Keramiek is een verslaving, waardoor bij mij een tomeloze scheppingsdrang is ontstaan.”

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Grafisch werk van Erica Dooijes

Erica Dooijes werkt als vrij kunstenaar en grafisch ontwerper vaak in opdracht. Zij beheerst verschillende technieken en exposeert met keramiek, kalligrafie, glasgravures, litho’s en etsen.

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Gemengde technieken van Katrin Cassel

Katrin Cassel, werkt vanuit verschillende invalshoeken. Zij combineert foto’s, monoprints en maakt collages van mulberry-paper met inkt en garen. Zij is altijd op zoek naar nieuwe technieken en andere manieren om uitdrukking te geven aan de verbeelding en het voorstellingsvermogen.

Wie meer wil weten over De Kunstvereniging kan terecht op dekunstvereniging.nl.

Scroll naar boven