BEELDEND TEXTIEL

9 / 10 & 16 / 17  februari van 13 tot 17 u

De cursisten van docente Jantine Hos exposeren hun werk. De inzet van de cursus Beeldend Textiel was jezelf uitdagen om met textiel en textiele technieken kunst te maken. Deze tentoonstelling laat zien dat dit de cursisten goed gelukt is.

Van kronen in indigoblauw, tot geborduurde ogen in een kunstenaarsboek, tot een zwerm hemellichamen uit plastic aardappelnet, tot vruchten van de plataan in vilt: het is vooral de enorme diversiteit die opvalt. Vezels in allerlei vormen, maten en kleuren zijn gebruikt om hoogstpersoonlijk beeldend werk te maken dat nu met trots wordt getoond.

De creativiteit van de cursisten is aangesproken door gerichte opdrachten en gevoed met theorie, inspirerende voorbeelden en hier en daar een miniworkshop in een bijzondere techniek. Het waren 10 intensieve weken waarin de comfortzone regelmatig moest worden verlaten. De opdrachten hebben de deelnemers op de proef gesteld maar er was ook steeds warme positieve aandacht voor elkaar. En er is ook veel van élkaar geleerd.

De thema’s die in de werken kunnen worden herkend zijn: persoonlijke herinnering, transformatie en herhaling. De betrokkenheid en gedrevenheid van de deelnemers blijkt onder meer uit het feit dat op eigen initiatief moderne techniek, het lasersnijden, is ingezet. En uit het feit dat er direct enthousiasme was om gezamenlijk te exposeren.

Deelnemende cursisten: Betty Bijl, Lies Reidsma, Mirjam Boers, Ellen Borst, Lilian Colbers, Gertrud Spil, Karin Hoogerbrugge.

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.

Scroll naar boven