ARTI MEI – GRAFIEK, SIERADEN EN BEELDEN

9 en 10 maart van 12 tot 17 u

Arti Mei is een kunstenaarsgroep van drie bijzondere vrouwen die elkaar al geruime tijd kennen. Micheline Wijns (Antwerpen), Simone van Aubel (Roosendaal) en Helen Dekker (Huizen NH) hebben de stoute schoenen aangetrokken en gaan samen exposeren in Het Weefhuis in Zaandijk. Zo brengen ze grafiek, edelsmeden en beeldhouwen samen. Drie disciplines waarin ieder haar eigen herkenbare signatuur tot uitdrukking weet te brengen.

De uit België afkomstige Micheline Wijns heeft na enkele omzwervingen over de aardbol en via keramieklessen uiteindelijk gekozen voor de grafische technieken. Zij volgde een opleiding aan de Sint Lucas Academie voor beeldende kunsten in Kapellen. In haar werk past zij verschillende technieken toe en maakt ze gebruik van natuurelementen en mooie gedempte kleuren.

Na zes jaar studie aan de School der Schone Kunsten in Roosendaal en aan de vakschool in Schoonhoven maakt Simone van Aubel nu prachtige eigentijdse juwelen. Haar sieraden ontstaan gewoonlijk gaandeweg zonder vooropgesteld ontwerp. Zij laat zich leiden door de materialen en edelstenen die ze gebruikt in haar werk. Zo zijn alle werken uniek.  Zij exposeerde al eens bij Galerie Albus Lux te Roosendaal en de Wouwse Plantage.

Helen Dekker zoekt graag de uitdaging in steen; albast, serpentijn, marmer en ook speksteen zijn haar niet vreemd. Figuratief en geabstraheerde vormen zijn kenmerkend voor haar werk. Alles wat hard is wordt zacht en aaibaar. Eerder exposeerde ze al in Het Weefhuis alsmede in het Gemeentehuis van Huizen, het Huizer Museum en bij particulieren.

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.

Scroll naar boven