ABSTRACT IN BEELD

za 23 juni van 10 tot 20 u en
zo 24 juni van 11 tot 17 uur

Beeldhouwkunst en Fotokunst van Wim Kornmann, Charlotte Groutars en Iris Depassé.

Dit weekend exposeren bij ons twee beeldhouwers en een fotograaf. De expositie heeft de titel ‘Abstract in Beeld’. Abstractie wordt door alle drie vanuit een andere invalshoek benaderd. De kunstenaars zijn aanwezig om hun werk toe te lichten.

Bij Wim Kornmann zien we veel gezichten en koppen in steen, o.a. marmer, graniet en albast, waar hij op een spannende manier een accent in legt en het beeld tot leven komt. Hij speelt met lijnen en vorm; een neus is bijvoorbeeld niet altijd in het beeld aanwezig maar juist in de leegte, waardoor een verrassend effect ontstaat.

Bij fotografe Iris Depassé is het de compositie van kleur, vorm en structuur die je raken. Ze zoemt in op de kleine dingen uit de natuur en de omgeving; wat je ziet is niet direct duidelijk. Met de juiste lichtinval laat zij een spannend lijnenspel ontstaan, ritmisch of juist onregelmatig, grover of fijner, ingetogen of uitbundig, maar altijd laat ze je verwonderen.

De beelden van Charlotte Groutars geven vaak een uitdrukking van een gevoel weer. Dit wordt tot een essentie gebracht en weergegeven in de steen. Er is zowel balans als een spanningsveld zichtbaar – kracht en kwetsbaarheid liggen dicht bij elkaar. Haar beeld ‘Spiegel van de Ziel’ daagt je uit om na te denken over hoe jij zelf naar mensen kijkt.

Meer informatie over de kunstenaars kunt u vinden op hun websites: www.wimkornmann.nlwww.irisdepasse.nl, www.charlottegroutars.nl.

Scroll naar boven