Het Budinskyfonds presenteert: Lieselot Moed en Bart Eysink Smeets

Het Budinskyfonds presenteert: Lieselot Moed en Bart Eysink Smeets

Wanneer

28 sep 2024 - 29 sep 2024
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Lieselot Moed en Bart Eysink Smeets zijn sinds 2015 samen. Beide kunstenaars, maar hun werk bevindt zich op twee uiteindes van de kunstwereld. Lieselots werk is emotioneel en tactiel, Bart’s werk conceptueel en luchtig. Toch komt dit werk wel samen: bij hen thuis. Ze bespreken alles wat ze doen met elkaar, ze zijn elkaars grootste fans, maar belangrijker: elkaars grootste criticasters. In het Weefhuis presenteren ze voor het eerst hun werk in dezelfde expositie. Het werk van Lieselot en Bart gaat hoe dan ook op elkaar reageren, net zoals aan hun eigen keukentafel.

Lieselot Moed (1986) studeerde in 2009 af aan kunstacademie Minerva. Na jarenlang zich toegelegd te hebben op illustratiewerk (voor o.a. De Standaard en De Tirade) richt ze zich de laatste 3 jaar op schilderkunst. In de schilderijen speelt haar tweestrijd tussen kunstenaar en moeder een grote rol. Binnen dit thema werkt ze ook met keramiek en textiel. In 2023 exposeerde ze in haar eigen huis onder de titel ‘You and me baby’, waarvoor ze haar zwangerschapsverlof als een kunstenaarsresidentie had ingevuld.

Bart Eysink Smeets (1988) studeerde in 2012 af van de Design Academy Eindhoven. Hij is beeldend kunstenaar en filmmaker. Hij maakt idee-gedreven werk over de absurditeit van het alledaagse. Dit is vaak fotografie of installatie, maar soms ook beeldhouwkunst of een documentaire. Zijn documentaire ‘Bart en de steen die terug naar huis ging’ werd uitgezonden op NPO2 door VPRO.

Lieselot Moed

Bart Eysink Smeets

Scroll naar boven